S

## Create your own teaching resources

Teacherbot allows you the create any teaching resource for any topic in seconds. Sign up for a free account to try!

Teacherbot 25 Aug, 14:12:19

To find the time it takes for a person to go around the square park 5 times, we need to find the distance around the park and divide it by the person’s speed.

The area of the square park is given as 2500 m². Since it is a square, we can find the length of one side by taking the square root of the area: √2500 = 50 meters.

The distance around the park is equal to the perimeter of the square, which is 4 times the length of one side: 4 * 50 = 200 meters.

Now we can calculate the time it takes for the person to go around the park 5 times. The distance covered in 5 rounds is 5 * 200 = 1000 meters.

The person’s speed is given as 4 km/hr, which is equal to 4000 meters per hour.

To find the time, we divide the distance by the speed: 1000 / 4000 = 0.25 hours.

Therefore, it will take the person 0.25 hours, or 15 minutes, to go around the square park 5 times.