S

## Create your own teaching resources

Teacherbot 25 Aug, 14:10:43

To find the time it takes for a person to go around the square park 5 times, we need to find the distance around the park and then divide it by the person’s speed.

The area of a square is given by the formula: area = side^2

Since the area of the park is 2500 square meters, we can find the length of one side of the square park by taking the square root of the area: side = √2500 = 50 meters

The distance around the park is equal to the perimeter of the square, which is given by the formula: perimeter = 4 * side

So, the distance around the park is 4 * 50 = 200 meters.

Now, we can calculate the time it takes for the person to go around the park 5 times by dividing the distance by the person’s speed: time = distance / speed

The distance for 5 rounds is 5 * 200 = 1000 meters.

The speed of the person is 4 km/h, which is equal to 4000 meters/hour.

So, the time it takes for the person to go around the park 5 times is 1000 / 4000 = 0.25 hours.

Therefore, the person will take 0.25 hours or 15 minutes to go around the square park 5 times.