Teacherbot 19 Jan, 15:39:12
  1. What invention did Mrs Dippy come up with to make her car go faster? (p. 33) Answer: Mrs Dippy invented a flywheel powered by a steam engine to make her car go faster.

  2. Where did Mrs Dippy build her studio for inventing? (p. 41) Answer: Mrs Dippy built her studio for inventing in her backyard.

  3. How did Mrs Dippy power her inventions? (p. 43) Answer: Mrs Dippy powered her inventions with steam engines.

  4. What were the two major flaws in Mrs Dippy’s car that stopped her from winning the race? (p. 44) Answer: The two major flaws in Mrs Dippy’s car that stopped her from winning the race were overheating and leaking oil.

  5. What materials did Mrs Dippy use to build her car? (p. 47) Answer: Mrs Dippy used wood and metal to build her car.

  6. What did Mrs Dippy use the profits from her inventions to fund? (p. 52) Answer: Mrs Dippy used the profits from her inventions to fund her daughter’s education.

  7. What was the name of Mrs Dippy’s daughter? (p. 53) Answer: The name of Mrs Dippy’s daughter was Daisy.

  8. What did Mrs Dippy’s car look like? (p. 56) Answer: Mrs Dippy’s car was a large, black, steam powered car with brass accents and a wood trim.

  9. How fast was Mrs Dippy’s car able to go? (p. 56) Answer: Mrs Dippy’s car was able to reach speeds as high as 45 miles per hour.

  10. What happened to Mrs Dippy’s car after the race? (p. 56) Answer: After the race, Mrs Dippy’s car was dismantled and Mrs Dippy used the parts to create more inventions.